Logo

SibiriskaKatten.se

Sibirisk katt

Sibirisk katt är en medelstor till stor semilånghårig katt ursprungligen från Sibirien. Sibiriska katten är känd för att vara social, intelligent och väldigt vacker katt, och har därför blivit en av de mest populära raserna i landet. Ett annat skäl till populariteten är att många allergiker tål en Sibirisk katt, vi återkommer med mer information om detta på hemsidan senare.

Underkategorier

Färggrupper

Artiklar

beskrivande bild

Äldsta sibiren i Sverige

2021/07/01

S*Knjaze Bars Sneznij fyllde 20 år den 1 juli 2021! Han är Sveriges äldsta levande sibiriska katt och föddes i en av de första kullarna sibiriska kattungar någonsin i landet. Läs mer om vackra Bars Sneznij här.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Kattallergi

2020/08/08

Många - men inte alla - kattallergiker kan klara att ha en sibirisk katt. Här får du information om sibirisk katt och allergi, allergitest och tips för allergiker som just fått hem sin drömsibir.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Storlek, hull och vikt på sibirisk katt

2020/07/30

Det cirkulerar olika viktangivelser för vad en sibirisk katt ska väga i litteratur och på internet. Få viktangivelser har källa angiven, vilket bidrar till en förvirring runt den sibiriska kattens normvikt. För att bringa klarhet i frågan genomfördes en pilotstudie i form av en enkät i Facebookgruppen Sibirisk katt 3-5 juli 2020 som fick 639 svar, och gav således statistiskt säkerställt resultat.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Övervikt och undervikt sibirisk katt

2020/07/12

Flera angivelser om övervikt på katter cirkulerar i olika medier på internet där exempel talar om generell övervikt för katt mellan 20-40% och till och med över 50% överviktiga katter generellt.

Läs artikeln >
Hemsidan är skapad av Kalle Elmdahl