Logo

SibiriskaKatten.se

Köpa sibirisk katt

Sibirisk katt är en av de mest populära kattraserna ras i Sverige och efterfrågan på sibiriska kattungar är stor. De allra flesta uppfödarna av sibirisk katt är seriösa men vi vill VARNA FÖR BEDRAGARE som lurar köpare, framförallt de som är nya i kattvärlden.

Vi som driver Facebookgruppen Sibirisk katt känner till en handfull bedragare som är aktiva på olika ställen i Sverige just nu. Vi varnar för dessa då de lurar folk att köpa sjuka, defekta kattungar ibland från kattföräldrar som är sjuka, har parasiter, paras för ofta och lever i undermåliga förhållanden som varken uppfyller lagkrav eller normal djurhållning. Dessa individer kan annonsera billig ”sibir utan stamtavla” eller liknande.

Vi erbjuder här ett stöd till dig som vill lära mer om sibirisk katt och förbereda dig för att kunna avgöra om du möter en bedragare eller seriös uppfödare. 

”Vi” är uppfödare, ägare av sibiriska katter och medlemmar i Facebookgruppen Sibirisk katt. Informationen här har utgått från en tråd i Facebookgruppen Sibirisk katt där gruppens medlemmar gått ihop för att hjälpa just dig i ditt köp av en frisk och underbar sibirisk kattunge.

Artiklar

beskrivande bild

Stamtavla – trofé eller verktyg?

2020/08/09

Många pratar om stamtavlor, men vad är en stamtavla? Varför är en stamtavla viktig? Spelar den verkligen någon roll? Vi förklarar en del här för dig som är ny!

Läs artikeln >
beskrivande bild

Avel för hälsa

2020/08/08

Många uppfödare pratar om att avla med hälsa i fokus, men vad innebär det? Hur gör man det? Läs mer om vad det kan innebära nedan.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Innan kontakt med uppfödare

2020/08/08

Många uppfödare gör allt för att kattungarna ska vara friska, sociala och passa väl in i sin nya familj. Det kan ligga år av planering bakom en kull av sibiriska katter, mycket pengar i hälsotester och självklart ett högt engagemang framförallt under honans dräktighet och då ungarna föds. Många uppfödare vill därför veta en del om dig som köpare, eftersom du kanske kommer ta över en del av uppfödarens hjärta, den lilla sibiriska kattungen. Läs här hur du kan förbereda dig.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Frågor till uppfödare

2020/08/08

En uppfödare kommer säkert ställa många frågor till dig som vill köpa sibirisk kattunge men... vilka frågor ska du ställa till uppfödaren? Som ny i kattvärlden vet man ju inte säkert vad som skiljer en bedragare från en seriös uppfödare. Här ger vi dig några frågor och exempel på svar du kan förvänta dig, så hjälper vi dig på traven att hitta de seriösa uppfödarna där alla katter mår bra.

Läs artikeln >
beskrivande bild

Hitta uppfödare

2020/08/08

Är man ny i kattvärlden kan det vara svårt att veta hur man hittar en seriös uppfödare och en sibirisk katt. Vi har försökt att hitta vägar för att hjälpa den som söker stöd. Läs mer här.

Läs artikeln >
Hemsidan är skapad av Kalle Elmdahl